Helse- og oppvekstfag

Illustrasjon HO

Hva er Helse- og oppvekstfag?

Helse- og oppvekstfagene representerer viktige tradisjoner og verdier på omsorgsfeltet, som gjelder fysiske, psykiske og sosiale behov hos mennesket. Opplæringen skal være med å dekke kompetansebehovet i samfunnet innenfor oppvekst-, helse- og sosialtjenestene. For å fremme helse både for den enkelte og for samfunnet helhetlig skal helse- og oppvekstfagene gi kunnskap om helsefremmende arbeid, livsstilsykdommer, arbeidsmiljø og  kommunikasjon med mennesker i alle livsfaser og situasjoner.

Dette er noe for deg hvis du:

• er nytenkende og kreativ
  • er samarbeidende, fleksibel og  jobber selvstendig
  • er inkluderende og positiv
  • har hodet, gode hender og hjertet med i  ditt arbeid
  • viser respekt, omsorg og tar ansvar

Hva finnes av tilbud innen Helse- og oppvekstfag på Kuben:

• Ordinært løp;
    • Vg1: Grunnutdanning i helse- og oppvekstfag.
    • Vg2: Fordypning  innen barne- og ungdomsarbeiderfaget eller helsearbeiderfaget.
  • YSK  helsearbeiderfag: Et krevende, men spennende utdanningsløp for deg som er motivert for å kombinere teoretisk og praktisk opplæring. HYSK er for deg som har gode kunnskaper fra ungdomskolen. Du ønsker å fordype deg i grunnleggende helselære, ha flere praksisarenaer og mye praksis på sykehjem, boliger, helsehus og sykehus. I tillegg får du mulighet til å oppnå spesiell studiekompetanse og å gå videre på høyskole og universitet. Du mottar lønn i alle fire årene.

Hvorfor velge Kuben?

Hos oss får du:

• engasjerende og oppdaterte lærere som strekker seg langt for at du skal mestre og lykkes
  • praksisplasser som viser stor interesse for at du skal trives og utvikle deg
  • nye, lyse og fine lokaler med gode fasiliteter for et godt arbeids- og læringsmiljø
  • spennende, lærerikt og utviklende entreprenørskapsarbeid og velferdsteknologiarbeid
  • variert miljø
  • tett samarbeid med praksisstedene
  • mulighet til praksisplass i Spania  på Vg2 over en periode på 4 uker
  • varierte arbeidsmetoder og tilnærming til fagstoffet

Kontaktinfo til avdelingsleder:

Line Tollefsen Bustad