Hovedseksjon

Årets eksepsjonelle Kubenprisvinnere

Dorde, Adil, rektor Kjell Ove, Sander, Razan (bak) og Venkat

Årets prisutdeling ble åpnet av Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam som snakket om at vi i år markerer 10 år siden terroraksjonen i regjeringskvartalet og på Utøya, og 20 år siden Bejamin Hermansen ble drept. Hun trakk fram hvordan elevene på Kuben vgs gjør et viktig arbeid for å motvirke krefter som ligger bak slike handlinger.

Så ble prisvinnerne kalt opp til scenen en etter en;
Kubens fagpris (hovedprisen): Dorde Veljkovic, 3ELR
Dorde hadde kort botid i Norge da han begynte på Kuben i 2018 med ønske om å lære kybernetikk. Han tok språket raskt, og det har blitt 3 år med kontinuerlig høye skoleprestasjoner. Han deler sin kompetanse og hjelper medelever med konsepter og begreper også etter skoletid.  Med sitt humør og overskudd bidrar han til det gode samholdet i klassen. Dorde deltok i UiOs Fysikkolympiade, og Astronomi og Astrofysikkolympiade, og ble som eneste deltaker vinner i to grener. Nå venter landslaget og internasjonale olympiader.

Kubens brobygger: Razan Shadeed 3STD
Razan har vært nestleder i elevrådsstyret og har vært en aktiv bidragsyter til Kubens elevmiljø gjennom hele Korona-tiden. Hun er faglig sterk og tar vare på medelever i egen klasse med stort hjerte. Bidraget hennes er også på tvers av skolen, blant annet gjennom et initiativ for digitale sosiale aktiviteter via slikt som Warzone og Fortnite. Razan ledet skolens "Kubfluenser"-arbeid på sosiale medier og bidro på en utmerket måte med profilering og identitetsbygging for Kubens nåværende, og fremtidige elever.

Kubens entreprenør: Sander Martinsen og Venkat Hrushikesa Varri 2AUA
Venkat og Sander har fått velfortjent oppmerksomhet for å være seriøse, hardtarbeidende unge teknologigründere med et spennende produkt. De har klart å kombinere massiv satsing på produktet Tekxpeil samtidig som de presterer innen fagene som kreves for å bli morgendagens beste automatikere. Med en imponerende dedikasjon til å lære mest mulig, har de blitt kåret til Norges beste yrkesfaglige ungdomsbedrift av Ungt Entreprenørskap, og er lysende entreprenørielle forbilder.

Kubens rakett: Adil Sultan Nasir, 3STT
Adil opplevde en livsendrende hendelse i 2018-19. Det ble starten på en tøff periode uten motivasjon eller interesse for skolearbeid. Dette førte til at han måtte gå Vg2 om igjen, og etter dette løsnet det for Adil på skolefronten. Gjennom dette skoleåret har Adil vist imponerende faglig fremgang i samtlige fag, god struktur for skoleoppgaver og høy motivasjon både for arbeidsliv og videre studier. Han har styrket sin fysiske form og sykler til og fra skolen daglig. Adil er en positiv og aktiv bidragsyter i undervisning og han løfter læringsmiljøet i klassen.

Vi gratulerer igjen alle årets vinnere, og håper at avgangselevene blant de blir med som aktive medlemmer av Kuben alumni, og som rollemodeller for fremtidige Kubenelever (følg med på Facebook).