Frisør, Blomst og Interiør - Nytt utdanningsprogram fra høsten 2020

Frisørsalong

Fra høsten 2020 samles FBIE på et eget senter nede i Oslo sentrum. Senteret skal tilhøre Elvebakken og Edvard Munch vgs.

I august 2020 samler vi alle tre fagene i et nytt og moderne senter i Fredensborgveien. I senteret er alt lagt til rette for at du kan jobbe kreativt, utforskende og framtidsrettet.

Utgangspunktet for opplæringen er kundens ønsker og markedets behov. Som elev jobber du med produktutvikling fra idé til ferdig produkt, og i hele prosessen har vi fokus på å tenke nytt og utvikle skaperevnen.

Hvorfor velge FBIE?

På Vg1 jobber du med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du har 12 timer verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i enten frisørfaget, blomsterdekoratørfaget eller interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget.

Frisørfaget er for deg som liker å jobbe med hår, sminke og maske. Du lærer om moter og trender og trenes i både tradisjonelle og moderne teknikker.

Blomsterdekoratørfaget er for deg som ønsker å jobbe med blomster og botaniske materialer. Du lærer om blomsterdesign og jobber med både tradisjonelle og moderne teknikker.

Interiør- og eksponeringsdesign er for deg som liker å jobbe med interiør, utstilling, profilering, trender og markedsføring. Du lærer om idéutvikling, tegning, modellbygging, digital programvare, skilt og reklame.

Fag/-svenneprøve eller studiekompetanse?

Vi har ulike modeller:

• Gå ordinært løp med skole to år (Vg1 og Vg2) og lære i to år. Læretida avsluttes med fag- eller svenneprøve.
  • Velg et påbyggingsår etter Vg2, Vg3 eller etter læretida. Da får du studiekompetanse og kan studere videre på høgskoler og universitet.
  • Interiør og utstilling har Vg3 i skole som ved fullført studie gir deg yrkestittel interiørkonsulent, utstillingsdesigner eller profileringsdesigner

Hva kan du bli / videre utdanning?

• blomsterdekoratør
  • frisør
  • interiørkonsulent, utstillingsdesigner eller profileringsdesigner
  • maskør- og parykkmaker

Hvem kan søke?
Disse tilbudene er forbeholdt elever som har opplæringsrett i Oslo.

Søknadsfrist: 1. mars. Søknad sendes digitalt på vigo.no

Søknadskode på Vigo: FDFBi1----

Kontakt for Blomster og Frisør:

Kamilla Bulie
Epost: kamilla.bulie@ude.oslo.kommune.no

Kontakt for Interiør- og eksponeringsdesign:

Jorunn Løvoll
Epost: jorun.lovoll@ude.oslo.kommune.no

Les mer om det nye utdanningsprogrammet og senteret på nettsidene til Edvard Munch og Elvebakken vgs.

Kort om Design og håndverk (DH) på Kuben

Avdelingsleder Maria Eriksson

E-post: Maria.Eriksson@ude.oslo.kommune.no

Mobiltlf: 911 16 274